Brench presenteert resultaten Branche Monitor 2019
Actueel

Eind 2019 heeft Brench onderzoek gedaan naar de ontwikkelingen en trends bij branche- en beroepsverenigingen lid van VNO-NCW en MKB-Nederland.

De resultaten van dit uitgebreide onderzoek worden donderdag 6 februari in de Malietoren in Den Haag gepresenteerd.


Het onderzoek geeft een duidelijk beeld van de grootte van verenigingen in aantal leden, bestuur en verenigingsbureau. Ook is onderzocht hoe verenigingen er financieel voor staan en hoe zij de toekomst tegemoet zien. Daarnaast is ook gekeken naar de effectiviteit van belangenbehartiging. 

De presentatie op 6 februari is tevens het startsein van het ‘Jaar van de Vereniging’. De resultaten van de Branche Monitor vormen een belangrijke input voor de opdrachtgevers, VNO-NCW, MKB-Nederland en Wissenraet van Spaendonck, om verdere invulling aan de verenigingsactiviteiten te geven.

De Branche Monitor is een 5-jaarlijks onderzoek in opdracht van VNO-NCW, MKB-Nederland en Wissenraet van Spaendonck. Het geeft verenigingen inzicht in hoe zij presteren en welke uitdagingen er in de nabije toekomst liggen. De resultaten van het onderzoek zijn vanaf vrijdag 7 februari te downloaden op www.brench.nl 


 

Download publicatie

Na het invullen en verzenden van jouw gegevens ontvang je een mail met een link waar het document te downloaden is.